top of page

El Parc Natural del Delta de l'Ebre es troba a la desembocadura del riu Ebre, a la província de Tarragona, a les comarques del Montsià i del Baix Ebre, a la part més meridional del Principat de Catalunya. Es va declarar espai protegit el 1983, i va ser ampliat posteriorment el 1986 amb una extensió de 7.736 hectàrees.

El Poblenou del Delta, també anomenat El Poble Nou del Delta és un poble del municipi d'Amposta (Montsià) a la comarca del Montsià. Es va crear com poblat de colonització, projectat per l'arquitecte José Borobio entre 1954 i 1956, i va ser inaugurat el 1957 amb el nom oficial de Villafranco del Delta, lliurant-se als colons 96 habitatges amb els corresponents lots de terra a conrear. El 2003 la Generalitat de Catalunya va canviar el nom original franquista per l'actual. L'any 2003 es va crear l'Associació de Veïns com a pas previ a constituir el poble en Entitat Municipal Descentralitzada i així tenir un cert grau d'autonomia.

El poble es caracteritza pels seus carrers enjardinats i les cases de colonització amb pati interior dins el perímetre format per murs emblanquinats.

Al delta de l'Ebre el clima és mediterrani, amb temperatures moderades i humitat elevada, amb precipitacions escasses. El fenomen més característic d'aquest territori és el vent, que sol ser persistent i moltes vegades intens. El més freqüent és el procedent del nord i del nord-oest, aquest darrer amb un baix contingut d'humitat i conegut amb el nom de "vent de dalt". Els vents de l'est i del nord-est són els denominats "llevant" i són els responsables de les pluges i de l'entrada d'aigua de mar a les llacunes litorals. La freqüència del vent al delta de l'Ebre és causada per l'encaixonament entre muntanyes en què discorre la part final del riu, abans d'arribar al delta.

Gaudiu de la perfecta harmonia entre els sabors i les aromes d'un territori, portats fins al vostre plat. La nostra gastronomia reflecteix una cultura arrelada a tradicions que han perdurat amb el pas del temps.

bottom of page